SARAY BURMA ve BAKLAVA

1/2 kg. baklavalık yufka
200 gr. tereyağı
Ceviz (baklava için)
Dövülmüş yeşil fıstık (saray burma için)
Şerbet: 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Benim fırınım arçelik mini fırın. Yufkaların bir bölümünden baklava yaptım Bunun için tepsiyi kaplayacak şekilde 15 kat dizdim.Her 3 yufkada bir fırçayla erimiş tereyağı sürdüm.15. katta cevizi yaydım.10 kat daha dizdim.(her 3 yufkada bir yağlamaya devam),en üste de tereyağı sürdüm ve dilimledim ,180 derecede pişirdim. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine önceden hazırladığım ılık şerbeti döktüm. Yufkaların diğer yarısıyla da burma yaptım. Bir yufka yaydım,üzerine yeşil fıstık serptim,oklavaya sarıp büzdürerek çıkardım ve tepsiye dizdim,Üzerine erimiş tereyağının kalan yarısını döktüm,180 derecede pişirdim ve şerbetin kalan yarısını döktüm.
Yorumlar