BROWNİE (ISLAK KEK)
Üniversite yıllarında öğrendiğim ve defalarca yaptığım bir tarif. Yaptıkça farklı versiyonları da ortaya çıktı :)
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 1/2 paket margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İstenirse 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzeri hindistan ceviziyle, kremşantiyle ya da dondurmayla süslenir. (Ben resimdekini çikolatalı kremşanti ve vişne reçeli ile süsledim)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,yağ,kakao eklenip bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Sonra un,vanilya,kabartma tozu,ceviz eklenir. 170 derecede pişirilir. Kek ılındıktan sonra ayrılan karışım üzerine dökülür.(Daha ıslak bir kek istenirse karışımın içine ılık süt ve kakao eklenebilir.)Üzeri arzuya göre süslenir.
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 1/2 paket margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İstenirse 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Üzeri hindistan ceviziyle, kremşantiyle ya da dondurmayla süslenir. (Ben resimdekini çikolatalı kremşanti ve vişne reçeli ile süsledim)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,yağ,kakao eklenip bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Sonra un,vanilya,kabartma tozu,ceviz eklenir. 170 derecede pişirilir. Kek ılındıktan sonra ayrılan karışım üzerine dökülür.(Daha ıslak bir kek istenirse karışımın içine ılık süt ve kakao eklenebilir.)Üzeri arzuya göre süslenir.
Yorumlar
enfes ama yapacak vaktim yok