REVANİ
Yaz günlerinde şuruplu tatlılar pek iyi gitmiyor ama eşimin canı istemiş,ben de hemen yaptım :)
Buzdolabında soğutulunca çok güzel oldu.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbet:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
½ limon suyu.
Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır,diğer malzemeler sırayla ilave edilir. 28 cm çapında yuvarlak yağlanmış tepsiye dökülür,170 derecede ustu pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlı 5dk sonra dilimlere kesilir ve sıcak tatlının üstüne soğumus şerbet dökülür. Ben yarısını hindistan cevizi ile yarısını da yeşil fıstıkla süsledim.İsterseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.
Yorumlar