TALAŞ BÖREĞİ
Her derde deva milföy hamurundan doyurucu,lezzetli bir börek.
8 adet milföy hamuru
300-400 gr kuşbaşı et
8 adet milföy hamuru
300-400 gr kuşbaşı et
1 küçük kavanoz garnitür (havuç,bezelye,patates)
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz
maydanoz
1 yumurtanın sarısı
susam
1 çay kaşığı karabiber
tuz
maydanoz
1 yumurtanın sarısı
susam
Etler 1 yemek kaşığı zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur,yemeklik doğranmış soğan ve ince doğranmış yeşil biber ilave edilir.Tuz,kekik ve karabiber katılır.Çok az su eklenir ve düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.Pişen ete ince kıyılmış maydanoz,bezelye,havuç ve patates eklenir. Karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Buzluktan çıkan milföyler tepsiye dizilir.Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyulur ve bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200C fırında pişirilir.
Yorumlar