ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Derin dondurucuda bekleyen enginarları yaz sonunda tüketmek ayrı bir zevk :) Enginar yemeden geçen yaklaşık 25 yılım için üzülüyorum. İzmirli olarak evimizde çok sık pişen bu sebzeye karşı nedense hep önyargılı yaklaşmıştım,kıymeti sonradan anlaşıldı maalesef...Neyse şimdi açığı kapatmak için karaciğer dostu enginarı bol bol tüketmeye çalışıyoruz.
6 adet enginar çanağı
1 adet kuru soğan
Garnitür (havuç,patates,bezelye)
1 limon suyu
Zeytinyağı
tuz,şeker
kıyılmış dereotu
Enginarlar limonlu-unlu suda yumuşayana kadar haşlanır.Zeytinyağında soğan kavrulur,garnitür ilave edilir.Tuz ve şeker eklenir.Enginarların içine bu karışım doldurulur,5 dakika kısık ateşte pişirilir.Üzerlerine kıyılmış dereotu serpilir.
6 adet enginar çanağı
1 adet kuru soğan
Garnitür (havuç,patates,bezelye)
1 limon suyu
Zeytinyağı
tuz,şeker
kıyılmış dereotu
Enginarlar limonlu-unlu suda yumuşayana kadar haşlanır.Zeytinyağında soğan kavrulur,garnitür ilave edilir.Tuz ve şeker eklenir.Enginarların içine bu karışım doldurulur,5 dakika kısık ateşte pişirilir.Üzerlerine kıyılmış dereotu serpilir.
Yorumlar