ÇARŞAF BÖREĞİ
Uzun zamandır birçok yemek bloğunda "çarşaf böreği" tariflerine rastlıyordum ama yapmaya bir türlü cesaret edemiyordum. Geçen hafta sonunda denemeye karar verdim,yapımı sandığım gibi zor değilmiş,beğendik ve yeniden yapılacaklar listesine ekledik :)
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru yağlamak için:
50 gr tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine : kalan yağ + 1 yumurta sarısı
İçi arzuya göre
.
Tüm malzeme karıştırılıp hamur yoğrulur.8 bezeye ayrılır.Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerleri fırçayla yağlanıp üst üste konur.Hepsi birlikte ters çevrilir. İlk yufka alınır,Sofra bezinin üzerinde elle olabildiğince inceltilir. İç üzerine yayılıp rulo yapılır.Ortadan başlanarak uzatılarak gül böreği gibi sarılır.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Yarım saat tepsi mayası verdirilir.Üzerine yağ-yumurta sarısı karışımı fırçayla sürülür.180-200 derece fırında pişirilir.
.
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru yağlamak için:
50 gr tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine : kalan yağ + 1 yumurta sarısı
İçi arzuya göre
.
Tüm malzeme karıştırılıp hamur yoğrulur.8 bezeye ayrılır.Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerleri fırçayla yağlanıp üst üste konur.Hepsi birlikte ters çevrilir. İlk yufka alınır,Sofra bezinin üzerinde elle olabildiğince inceltilir. İç üzerine yayılıp rulo yapılır.Ortadan başlanarak uzatılarak gül böreği gibi sarılır.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Yarım saat tepsi mayası verdirilir.Üzerine yağ-yumurta sarısı karışımı fırçayla sürülür.180-200 derece fırında pişirilir.
.
Yorumlar
http://bizimsite.blogspot.com/2008/09/tavuklu-rulo-brek-ana-yemek-olarak.html
çok öptm