FIRINDA MAKARNA
Makarnanın her türlüsü bizim evde seviliyor.Arada fırında makarnayı da çeşitlerin arasına alıyoruz.Doyurucu ve lezzetli bir alternatif mi arıyorsunuz?İşte fırın makarna ...
250 gr kaşar peyniri,
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 paket fırın makarna
beşamel sos:
3 bardak süt
3.5 kaşık un
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber
Bir tencerede tereyağı eritilir.Un eklenip sararrana kadar kavrulur.Azar azar süt eklenir.Tuz ve karabiber eklenir. Bu arada makarnalar tuzlu suda haşlanır,süzülür.Makarna,beşamel sos ve kaşarın yarısı iyice karıştırılır.Makarnanın yarısı yağlanmış borcama konur.Beyaz peynir ve istenirse maydanoz serpilir.Makarnanın kalan yarısı üzerine dökülür.Kalan kaşar rendesi de üzerine serpilir.Birkaç yerine küçük tereyağı parçaları sepiştirilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. (Soğuyunca daha rahat dilimleniyor,sıcakken dağılıyor)
Yorumlar