TAVUKLU RULO BÖREK
Ana yemek olarak sunulabilecek bir börek.Sarmısaklı yoğurtla yendiğinde mantıyı andırıyor. Yapımı da oldukça basit...
.
.
3 yufka
1 yumurta sarısı
Sıvı yağ
Tavuk suyu (~2 su bardağı)
1 tavuk bulyon
tuz,karabiber,
kimyon,köri
Sarmısaklı yoğurt
.
.
Tepsi yağlanır,ilk yufka serilir.
Kenarları içe kıvrılır,fırçayla sıvı yağ sürülür.İkinci yufka üzerine serilir,kenarları katlanıp fırçayla yağlanır. 3.yufkaya da aynı işlem uygulanır.180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir.Bu arada tavuk göğsü haşlanır.Tiftilir,tuz ve karabiber,kimyon,istenirse köri eklenir. Tavuğun haşlandığı suya bir tane tavuk bulyon eklenir.Ilık tavuk suyu fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür.Tavuklu harç üzerine yayılır. Rulo yapılır.Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp tekrar fırına verilir.10-15 dakika pişirilir. Sade olarak ya da sarmısaklı yoğurtla sıcak servis yapılır.
Yorumlar