SAKSI KÖFTE
Geçen hafta sonu İkea'da yedik Saksı Köfteleri. Yoğun olarak fesleğen tadı hissediliyordu.Kızımın hoşuna gidince bana da hemen denemek düştü. Yapımı çok kolay ve sunum olarak da çok hoş...
.
1/2 kg köftelik kıyma
3/4 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı fesleğen
1-2 diş kıyılmış sarmısak
Bezelye,patates ve havuç (isterseniz konserve garnitürlerden)
.
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
.
Kaşar peyniri rendesi
.
.
Köfte malzemeleri karıştırılarak köfte yoğrulur. Küçük cam kaselerden yararlanarak köftelere çanak şekli verilip tepsiye dizilir.Köfteler 220 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Bu arada bir tencerede tereyağı eritilip içine un katılır,rengi sararana kadar kavrulur.Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırılır. Topaksız olması için el blendırından geçirilir.Pişen köftelerin ortalarına garnitür ve beşamel sos paylaştırılıp kaşar rendesi serpilir. 5-10 dakika kadar fırında tutulur, kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır.
.
Yorumlar
Ellerinize sagik,sevgiler...
F.B.Ergil İ.Okulu bayanları:)