TORPİL
Torpil... çocukluğumun lezzeti. Ortaokuldayken her okul dönüşünde Bornova Şölen Pastanesinden torpilleri alıp evin yolunu öyle tutardık :) Yemek bloglarında çoğu kez rastladım (adı genellikle palyaço külahı diye geçiyor) yapmaya hep niyet ettim ama külah kısmı yüzünden hep vazgeçtim. Sevgili eşim benim için kalın takvim kağıdından külahlar yaptı ve torpili sonunda ben de yaptım :)
12 adet milföy
Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
12 adet milföy
Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzerine pudra şekeri,iri kıyılmış fındık
Öncelikle un,nişastalar,vanilya,şeker ve yumurta iyice karıştırılır,süt eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alınınca içine margarin eklenip karıştırılır.Ilındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.Milföy hamurları dikdörtgen haldeyken (2'li,ortadan bölünmemiş) bir parmak kalınlığında olacak şekilde 5'e bölünür. Hazırlanan külahların ucundan başlanarak kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde sarılır. (bir külaha 2 şerit sarılıyor) Tepsiye dizilip 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Ilınınca içlerinden külahlar çıkarılır.Pudra şekerine bulanır.İçleri krema ile doldurulur,uç kısmı fındığa batırılır.
Yorumlar
Bende adını mevlana külahı olarak biliyorum.Harika bir tarif.Ellerinize sağlık.
Sevgiler*
Eline Sağlık.. CiCi KaLL.. (^_^)