MUHALLEBİLİ KADAYIF
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
4 yemek kaşığı şeker
60-70 gr tereyağı
.
Muhallebi :
2 paket Dr.Oetker tavuk göğsü
1 lt süt
50 gr margarin
1 poşet krem şanti
.
Şerbet:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
.
(Ben kadayıfları aldıktan sonra derin dondurucuya koydum ve yapacağım zamana kadar orda beklettim. Dolaptan çıkınca torbasının içinde kırıp küçük parçalara bölünmesini sağladım.)
Bir tencerede kadayıflar,tereyağı,şeker devamlı karıştırılarak kavrulur. 10 dakika kadar sonra cevizler de eklenip kadayıfların rengi kahverengi olana kadar kavrulur.Yarısı borcama yayılır. Üzerine bastırılır.Bu arada muhallebi tarifine göre hazırlanır.Ocaktan alınınca içine margarin eklenir,karıştırılır. Ilınınca 1 poşet krem şanti eklenir ve 5 dakika kadar mikserle çırpılır,tamamen soğuyunca kadayıfların üzerine yayılır.Kalan kadayıf bastırılarak yayılır. Üzerine arzu edilirse sıcak şerbet dökülür. (ben 10 dk bekletip öyle döktüm)
Yorumlar
kocaman sicacik sevgilerimle...
www.illedeyemek.com
www.illedeyemek.com
www.illedeyemek.com
www.illedeyemek.com
iyi bir hafta dilerim
sevgiylekal