POĞAÇA
Bu poğaçalar tam atıştırmalık,ağızda dağılan,hemen bayatlamayan poğaçalardan.Bu arada ben yaptıktan hemen sonra bir kısmını buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuya kaldırıyorum yani bayatlamasına fırsat vermiyorum,donukken fırında 10 dakika ısıtmak yeterli oluyor,böylece her daim fırından yeni çıkmış sıcacık,taze poğaçalarım oluyor :) Kızıma okul için de koyuyorum, her şeyi yemeyen kızım için güzel bir alternatif...
.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
Aldığı kadar un
içi arzuya göre
üzerine yumurta sarısı,susam,çörek otu
.
Tüm malzeme ile yumuşak,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Elle açılıp çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Arzu edilen iç konur,kapatılıp kenarlarına çatalla bastırılıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
Aldığı kadar un
içi arzuya göre
üzerine yumurta sarısı,susam,çörek otu
.
Tüm malzeme ile yumuşak,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Elle açılıp çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Arzu edilen iç konur,kapatılıp kenarlarına çatalla bastırılıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Yorumlar
hep taze oluyor bu şekilde...
ellerine sağlık..nefis bir poğaça olmuş...