POĞAÇA
.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
Aldığı kadar un
içi arzuya göre
üzerine yumurta sarısı,susam,çörek otu
.
Tüm malzeme ile yumuşak,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Elle açılıp çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Arzu edilen iç konur,kapatılıp kenarlarına çatalla bastırılıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Yorumlar
hep taze oluyor bu şekilde...
ellerine sağlık..nefis bir poğaça olmuş...