ELMALI KURABİYE
.
1 paket yumuşak margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
3-3,5 su bardağı un
.
iç: 4-5 elma
1/2 ya da 1 su bardağı şeker (elmanın şekerine,damak tadınıza göre ayarlanır)
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
.
üstüne pudra şekeri
.
Elmalar rendelenip su ilave edilmeden şekerle pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra ceviz ve tarçın eklenir.Soğumaya bırakılır. Diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur.Merdaneyle açılıp bardakla kesilir,elmalı iç konup poğaça gibi kapatılır.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilındıktan sonra pudra şekeri serpilir.
Yorumlar
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
severim elmalı lezzetleri kocaman sevgiler...
geç kaldım özür dilerim,blogunun
1. yaşı kutlu olsun.nice güzel yazılar,yıllar diliyorum sana.sevgilerimle....
Tadi zaten nefis olmustur.
Ellerine saglık.
Sıcacık sevgiler.