KEKLİ BAKLAVA
.
20 adet baklavalık yufka
tereyağı (ben 125 gr kullandım)
Kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
.
Şerbet
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
.
Önce şerbet hazırlanır.Soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilir.Mini fırın tepsisine 10 kat baklava yufkası 2 katta bir yağlanarak dizilir.Kek hamuru için yumurta ve şeker iyice çırpılır.Kabartma tozu,vanilya,un ve ceviz eklenip karıştırılır.Kek hamuru 10 kat baklava yufkasının üzerine yayılır.Kalan 10 kat baklava yufkası da yine 2 katta bir yağlanarak üstüne dizilir.En üste tereyağı sürülerek,dilimlenir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Fırından çıkan baklavanın üstüne soğumuş şerbet dökülür.
.
Yorumlar
rine sağlık süper sevgiler...
ellerine saglik canim
keyifli bir hafta dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
bi kaç seferdir görüyorum..deneyenler ve yiyenler çok güzel olduğunu söylüyor...
ama huyumdur şerbetli tatlıları hep ramazanda denerim:)
ellerine sağlık..harika görünüyor..
sevgiylekal
ellerine sağlık
sevgiler