KAYISI TATLISI

Aslı kaymakla yapılıyor ama krem şantili olan da çok lezzetli.Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarına yakışacak bir tatlı.Arkadaşıma bir kez de burdan "ellerine sağlık" diyorum.
.
1/2 kg kuru kayısı
1-1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)
3-4 damla limon suyu
200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır)
1 çay bardağı toz antepfıstığı
.
Kuru kayısılar yıkanıp, üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir.Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır.Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır.Kayısılar soğuyunca, ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur.Kayısıların ağız kısımları toz antepfıstığına bulanır,buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır.
Yorumlar
Güzel BLogunuzu sitemizde tanıttık
İyi BLoglamalar Kolay gelsin
Sitemiz : http://kardesbloglar.blogspot.com