SUSAM KAPLI TUZLU KEK
.
3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt (ben normal yoğurt kullandım)
3-4 adet taze soğan
7-8 dal dereotu
100 gr beyaz peynir
50-100 gr kaşar peyniri (tuzsuz hellim peyniri de kullanılabilir)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar - katı bir kek hamuru olmalı)
.
üzerinin kaplaması için: susam ve çörekotu
.
Öncelikle bir karıştırma kabına yumurtaları, yağı, yoğurdu, tuzu, pul biberi, ince doğranmış soğan ve dereotunu, cevizi ve ezdiğimiz beyaz peyniri koyup mikserle çırpıyoruz. Bu karışımın üzerine unu, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip, kabartma tozu ve karbonatın üzerine sirkeyi döküp köpürmelerini sağlıyoruz. Mikserle tekrar çırpıp karıştırdıktan sonra küçük zar büyüklüğünde, küp şeklinde doğradığımız kaşarları da ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlayıp, içine bolca susam ve çörekotu serpiyoruz (bu kekimizin dış kaplamasını oluşturacak).
Kek malzemesini kalıba döküp, önceden 180C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Yorumlar
Mutlu pazarlar...