ZENCEFİLLİ KURABİYE

2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
ceviz ya da fındık içi
aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılır.Yumuşak hamur elde edilir.Merdaneyle ya da elle 1 cm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile kesilir, yağlı kağıt serili tepsiye dizilen kurabiyeler 170 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
Arkadaşının ellerine sağlık
ben zencefilli kek ve kurabiyeleri sık sık yapıyorum,severekde tüketiyoruz,fakat tarçını daha az koyduğum halde herzaman tarçın rehası zencefili bastırıyor,oysa ikeadan filan aldığımız kurabiyelerde zencefil tadı sanki daha fazla gibi,acaba neden böyle oluyor,ben mi fazla ekliyorum tarçını,oysa 2 ölçek zencefil koyarsam 1 ölçek de tarçın akliyorum,bir de zencefilin fazlası acılık verir mi tariflere?
çok teşekkürler