UĞUR BÖCEĞİ PASTA
1 adet pasta taban
1 kutu Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt (kremayı hazırlamak için.)
böğürtlen ve damla çikolata
1 paket tart jöle
1 paket tart jöle
Pasta tabanın bir katı reçelli su ile ıslatılıp çukur bir kaseye yerleştilir. Pasta kreması 1,5 bardak soğık sütle çırpılarak hazırlanır ve kaseye yerleştirilen pasta katının ortasına doldurulur. Kremanın 1/3 ü pastanın üstü için ayrılır.Dondurulmuş böğürtlen taneleri ve damla çikolata kremanın içine karıştırılır. Diğer pasta katı da ıslatılıp üzerine iyice yerleştirlir. Buzdolabında bir süre dinlendirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir ve yağlı kağıt üzerine dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir. Donması için bekletilir.Eritilip dondurulan çikolatadan uğur böceği yapmak için gerekli şekiller kesilir. Dinlendirilen pasta servis tabağına ters çevrilir. Ayrılan kremaya bıçak ucuyla kırmızı gıda boyası eklenir ve pastanın üzeri sıvanır. Çikolatadan kesilen parçalar yerleştirilir. Tart jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp pastanın üzerine gezdirilir. Çubuk krakerle anten ve bacakları yapılır.Bir süre buzdolabında dinlendirilir.
Yorumlar
Pasta çok şirin olmuşş :))
Ellerine sağlık hayırlı cumalar
Hayırlı cumalar.
Sevgiler.
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com