DENİZ BÖRÜLCESİ

En sevdiğimiz ve sık yaptığım salataların başında deniz börülcesi geliyor. Yapımı çok basit.İyice yıkanan deniz börülceleri kaynayan bol suya atılıp yaklaşık 15 dakika haşlanır. Soğuk suya tutulur. Sonra sert kısımlarından tutularak sıyrılır, içindeki kılçığı alınır.Limon-sarımsak-zeytinyağından oluşan sosla karıştırılır. Kendinden tuzlu olduğu için tuz konmaz.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
EN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN BİRİDİR.EGELİ OLDUĞUMUZ İÇİN SIK SIK BULABİLİYORUZ PAZARLARIMIZDA.. AFİYETLER OLSUN SANA VE AİLENE..
HAYIRLI RAMAZANLAR...
ellerine sağlık basit mi bu yemeği yapmak canım çıktı sonra onlar çöpe gitti bende rahatladım ve yıldım sizlere afiyet olsun
balböcükleri dedi ki…
yarın bozcaadaya gidiyorum deli gibi deniz börülcesi yiicem.seninkide harika görünüyor
Unknown dedi ki…
Canım eline sağlık egeli olarak en sevdiğim salatalardan biridir bende sık sık yaparım.Afiyet şeker olsun.
GELİNCİK MUTFAK dedi ki…
bizim buralarda deniz börülcesi pek bilinmez...manavlarda bir kaç defa gördüm...denemeye değer...çok güzel görünüyor...ellerine sağlık...
HUYSUZBALIK dedi ki…
Hiç yemedim ama çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...

Popüler Yayınlar