KÖZLENMİŞ KARNIYARIK & DOMATESLİ PİLAV
Yazın kokulu,kırmızı domateslerle yapılmış pilavın yeri her zaman ayrı :)
DOMATESLİ PİLAV
2-3 domates
2 su bardağı pirinç
3,5-4 su bardağı et suyu veya su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur,rendelenmiş domatesler eklenip orta ateşte 1-2 dakika çevrilir.Yıkanmış,süzülmüş pirinçler eklenip 2 dakika kadar kavrulur.Suyu ve tuzu eklenip kısık ateşte pişirilir.Dinlendirilip servis yapılır.
KÖZLENMİŞ PATLICANLA KARNIYARIK :
5-6 patlıcan
250-300 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
2 yeşil sivri biber
2 domates
karabiber,tuz
1 yemek kaşığı salça
üzerlerine: dilimlenmiş domates ve yeşil biber
Patlıcanları yıkanır,alacalı soyulur,ortalarına uzunlamasına boydan bir kesik atılır, közmatikte yumuşayana kadar közlenir. Bu arada zeytinyağında soğan ve kıyma kavrulur.İnce dilimlenmiş yeşil biberler ve küp küp doğranmış,kabukları soyulmuş domatesler eklenir.Birkaç dakika pişirildikten sonra tuzu ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.Közlenen patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kaşık yardımıyla uzunlamasına ortalarından yarılarak kenarlara doğru açılır. Kıymalı harçtan içlerine konur, üzerleri bir dilim domates ve biberle süslenir.2 çay bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, karıştırılıp tepsiye ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Közde çok hafif oluyor :))
afiyet olsun...ellerine sağlık...