PEYNİRLİ BURMA ÇÖREK
2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
2 bardak ılık su
1 paket instant maya
1 cay bardağı sıvı yağ
aldigi kadar un
tuz
açmak için nişasta
İçi:
beyaz peynir
200 gr erimiş margarin
Üstüne :
1 yumurta sarısı
susam
Öncelikle hamur için olan tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır.Margarin eritilip soğutulur. Mayalanan hamur beş bezeye ayrılır, un ve nişasta serpilerek merdane ile açılır.Açılan yufkanın üzerine eritilmiş yağ gezdirilir,peynir serpilir.Tek tek diğer yufkalar da açılıp yağ sürülür,peynir serpilir,tüm yufkalar üst üste konur.Beş kat olan yufka rulo şeklinde sarılır çekilerek uzatılır ve ortadan ikiye kesilir.Kesilen rulo tekrar el yardımı ile uzatılır,iki parmak genisliginde kesilir.Kesilen parçaların iki ucu ters yönde bükülür.Yağlanmış tepsiye dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
2 bardak ılık su
1 paket instant maya
1 cay bardağı sıvı yağ
aldigi kadar un
tuz
açmak için nişasta
İçi:
beyaz peynir
200 gr erimiş margarin
Üstüne :
1 yumurta sarısı
susam
Öncelikle hamur için olan tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır.Margarin eritilip soğutulur. Mayalanan hamur beş bezeye ayrılır, un ve nişasta serpilerek merdane ile açılır.Açılan yufkanın üzerine eritilmiş yağ gezdirilir,peynir serpilir.Tek tek diğer yufkalar da açılıp yağ sürülür,peynir serpilir,tüm yufkalar üst üste konur.Beş kat olan yufka rulo şeklinde sarılır çekilerek uzatılır ve ortadan ikiye kesilir.Kesilen rulo tekrar el yardımı ile uzatılır,iki parmak genisliginde kesilir.Kesilen parçaların iki ucu ters yönde bükülür.Yağlanmış tepsiye dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar