ANNEANNE KURABİYESİ (Klasik Tatlı Kurabiye)
.
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr yumuşak margarin
1/2 su bardağı süt veya yoğurt
2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayrılır)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un
arzuya göre üzerine serpmek için şeker ya da fındık,ceviz vb.
.
Tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğrulur. 20-30 dk. dinlendirilir. Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür,isteğe göre şeker,fındık ya da ceviz serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Yorumlar