ÇÖKERTME KEBABI
Bu yemek Ege Bölgesi'ne daha doğrusu Bodrum'a özgü bir yemek. Zaten birlikte yenen,sevilen lezzetlerin aynı tabakta toplanmış hali :)
.500 gr bonfile, antrikot veya kontrfile
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yeşil biber
1 domates
karabiber,tuz
4-5 adet patates
1,5 su bardağı yoğurt + 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
.Etler ince uzun şeritler halinde kesilir,rondodan geçirilmiş soğan,sarmısak,karabiber,1/2 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı sıvı yağla iyice karıştırılır,eğer mümkünse 5-6 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Yağsız tavada kavrulur. Etler hafif kızarınca iri doğranmış yeşil biber ve domates eklenir. 5 dakika kadar daha pişirilir.Bu arada patatesler ince kibrit çöpü kalınlığında doğranır (rendenin iri tarafında da rendelenebilir) bol suyla yıkanıp kızartılır. Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir. Kızarmış patatesler servis tabağına alınarak üzerine et, onunda üzerine yoğurt konulur.Arzuya göre üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biber kızdırılıp üstüne dökülür. Yanında roka ile servis yapılır.
.
Yorumlar
eşim bu görüntüyü görse çökertme diye tepeme çöker:) tam ona göre bir yemek
elinize sağlık
hülya