FIRINDA ÇİPURA
.
3 adet çipura
3 adet çipura
2 soğan
2-3 patates
tane karabiber
defne yaprağı
1 limon
zeytinyağı
tuz
.
Temizlenmiş çipuralar yıkanır,suları süzülür.Patates ve soğanlar halka halka doğranır. Fırın tepsini yağlanır. Patateslerin ve soğanların yarısı tepsiye dizilir.Üzerine hafif tuzlanmış balıklar dizilir. Kalan patates ve soğanlar, dilimlenmiş limon, tane karabiber, defne yapraklarını balıkların üzerine yayılır. 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. (ben yağ koymadım,balıklar epeyce yağlıydı) Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kaplanır. Önceden ısınmış 200 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Son 15 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açılır.)
2-3 patates
tane karabiber
defne yaprağı
1 limon
zeytinyağı
tuz
.
Temizlenmiş çipuralar yıkanır,suları süzülür.Patates ve soğanlar halka halka doğranır. Fırın tepsini yağlanır. Patateslerin ve soğanların yarısı tepsiye dizilir.Üzerine hafif tuzlanmış balıklar dizilir. Kalan patates ve soğanlar, dilimlenmiş limon, tane karabiber, defne yapraklarını balıkların üzerine yayılır. 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. (ben yağ koymadım,balıklar epeyce yağlıydı) Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kaplanır. Önceden ısınmış 200 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Son 15 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açılır.)
.
Yorumlar
Öptüm canım,
Canan
elinize sağlık
hülya