ELMALI TART
Hamuru daha önce yaptığım "tahinli tart" hamuruyla aynı. Bu tart hamurunu çok beğendim. Yakında çikolatalı ve meyveli de yapmayı düşünüyorum.
.
3 yemek kaşığı yoğurt
125 gr erimiş tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
~2 su bardağı un
.
4-5 elma
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
istenirse 1-2 adet karanfil
.
Elmalar soyulup rendelenir.Şekerle birlikte su eklenmeden pişirilir.Ocak kapatılınca cevizler ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir.Soğumaya bırakılır.Yoğurt,erimiş yağ,vanilya,kabartma tozu ve un yoğrulur.Yumuşak,ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayrılır.Kalan hamur,yağlanmış tart kalıbına ya da tepsiye yayılır.Hamurun üzerine ılınmış olan elmalı karışım yayılır.Ayrılan hamur,elmalı karışımın üzerine rendelenir. (Daha kolay rendelenmesi için bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
.
.
3 yemek kaşığı yoğurt
125 gr erimiş tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
~2 su bardağı un
.
4-5 elma
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
istenirse 1-2 adet karanfil
.
Elmalar soyulup rendelenir.Şekerle birlikte su eklenmeden pişirilir.Ocak kapatılınca cevizler ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenir.Soğumaya bırakılır.Yoğurt,erimiş yağ,vanilya,kabartma tozu ve un yoğrulur.Yumuşak,ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayrılır.Kalan hamur,yağlanmış tart kalıbına ya da tepsiye yayılır.Hamurun üzerine ılınmış olan elmalı karışım yayılır.Ayrılan hamur,elmalı karışımın üzerine rendelenir. (Daha kolay rendelenmesi için bir süre derin dondurucuda bekletebilirsiniz) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
.
Yorumlar
nüyor.Zaten elmalı olması bana yeter
öpüyorum...