ÇÖMLEKTE KEŞKEK

Sevgili arkadaşım Güner'den Amasya'ya özgü yöresel lezzetlerden biri olan Çömlekte keşkek...Amasya ve çevresinde bayram sabahları mahalle fırınlarında pişirilen keşkeği bayram yemeği olarak yemek adetmiş.Arkadaşım Güner ve ailesi de bu adeti devam ettiriyorlar :) Ellerine sağlık arkadaşım diyerek tarife geçiyorum :
.
3 kase buğday
750 gr dana eti
3 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağı
su
.
üzerine :
tereyağı ,kırmızı biber,biber salçası
.
Buğday bir gün önceden ıslatılır.Ertesi gün buğdaylar,et,tuz ve tereyağı çömlek içine konur.Çömleğin ağzı folyoyla kapatılıp odun fırınına gönderilir. 3 saat fırında pişirilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir.Servis yapılırken biber salçası ve kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirilir.
.

Yorumlar

made in funda dedi ki…
arkadaşın çok güzel bişey yapıyor demek ki.gelenke ve göreneklerimiz en güzel şeyler bu hayatta.tebrikler...
Pembe Tatlar dedi ki…
Canım arkadaşının ellerine sağlık...
Ne güzel gelenekleri hala devam ettirmek...
EZGİLİ TARİFLER dedi ki…
bir kez yeme şansına sahip oldum.gerçekten harika bir tat.emeği geçenlerin ellerine sağlık.sevgiler. HAYIRLI CUMALAR
Sevil Şahin dedi ki…
arkadaşının ellerine saglık
ne guzel gelenekleri devam ettirmeleri
bu bayram ben pek bir sey anlamasamda yapamasamda geleneklere baglı bir ailede yaşadığım için mutluyum .
derya hasgül dedi ki…
bloğunu ve tariflerini çok beyendim,ben merzifonluyum,bizde keşkeği çömlekte yaparız.Nefisss olur.Hemşehrim Günere selamlar yolluyorum.bu güzellikler unutulmasın
Adsız dedi ki…
Ellerinize sağlık bizim burada düğünlerde yaparlar ve üzerine kırmızı biber salçası yerine nohut yemeğinden koyarlar ve nefis olur

Popüler Yayınlar