MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI - TAHİNLİ KEMALPAŞA
1/2 paket kemalpaşa tatlısı (20-22 adet)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon
.
muhallebi için :
1 lt süt
1,5 kahve fincanı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
arzuya göre 1 limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti
.
üzerine
dövülmüş yeşil fıstık ya da kıyılmış fındık
tahin
.
1 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatılır 1-2 damla limon damlatılır, içine tatlılar atılır 15-20 dakika kaynatılır. Tatlılar şerbeti çektiğinde ocaktan alınıp soğutulur.Muhallebi için margarin eritilir,un sararıncaya kadar kavrulur.Yavaş yavaş süt eklenir, ardından şekeri ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra toz kremşanti ve vanilya muhallebiye eklenir ve mikserle çırpılır.Kapların dibine soğuyan muhallebiden konur 2 adet kemalpaşa eklenir,üzerlerine tekrar muhallebi konup kemalpaşalar dizilir.Arzuya göre tahin,yeşil fıstık veya fındıkla süslenir.
***Ben kemalpaşaların bir kısmını da sadece tahinle servis yaptım.
.
Yorumlar
Ellerınıze sağlık.
Sevgilerle...