ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
12-13 adet dolmalık biber
2 domates
2 su bardağı pirinç
4 kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
nane,karabiber,yenibahar,tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
1 çay bardağı kaynamış su
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
.
Soğan ve dolmalık fıstıklar, pembeleşene kadar zeytinyağında kavurulur. Pirinç ayıklanıp yıkanır,tencereye eklenir.2-3 dakika kavrulur,sonra tüm malzeme eklenir.En son su eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Dolmalık biberler yıkanıp, içleri çıkarılır. hazırlanan içle en üstte bir parmak boşluk kalacak biçimde doldurulur. Domates dilimleri kapak yapılır. Dolmalar tencereye dizilir. Biberlerin yarısına kadar kaynamış su eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre servisten önce üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürülüp fırınlanabilir. Soğutulup servis yapılır.
Yorumlar