BARBUN TAVA

Çıtır çıtır barbunlara kim "hayır" diyebilir ki? Hamsiyi ve diğer küçük balıkları da aynı şekilde hazırlıyorum. Çok az yağla çıtır çıtır oluyorlar. Daha önce hamsinin tarifini vermiştim. Her şey aynı...
.
Barbun balığı
mısır unu
tuz
zeytinyağı
.
Balıklar temizlenip yıkanır,suyu süzüldükten sonra mısır ununa bulanır.Suyu iyice süzüldükten sonra mısır ununa bulanır. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur,tavanın her tarafı yağlanır.Mısır ununa bulanmış balıklar tavanın kenarından başlanarak kuyrukları ortaya bakacak şekilde dizilir. Orta ateşte kızartılır,sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı kızartılır.

Yorumlar

ah ne severim ne severim..
göz kırpmadan geçemedim :)
Begonvilli Ev dedi ki…
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
emelce yemek dedi ki…
tablo gibi olmus baliklar
ANNEMİNELİ dedi ki…
Canım çok sevdiğim balık çeşididir.Ellerine sağlık,sevgi ve saygılarrr...
ımm şahane balığa asla hayır diyemem:))ellerine sağlık

Popüler Yayınlar