MISIR EKMEĞİ & HAMSİ TAVA & SALATA

Hamsi tavanın yanında salatayla birlikte harika oldu...Tarif Devletşah'tan. O da Tijen İnaltog‘un "Mevsimlerle Gelen Lezzetler" kitabından almış...Hamsi tavanın tarifini daha önce vermiştim.Tarif burada.
Gelelim mısır ekmeğimize :
.
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
.
Unlar dışındaki bütün malzeme iyice çırpılır.Unlar eklenip yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına dökülür. (ben kek kalıbı kullandım) Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamsi tava ve salata eşliğinde servis yapılır :)
.

Yorumlar

eldivenlerim dedi ki…
üçüde nefis göünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
Harika üçlü bir birine çok yakışıyorlar nefiss lezzetler ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/
Pembe Tatlar dedi ki…
Hım hımm hımm da hım hımm:))

Hepsini istiyorum:)))

mutlu pazarlar...
made in funda dedi ki…
canım görüntüler nefisssss.bayıldım..ellerine sağlık..sevgiler...
ANNEMİNELİ dedi ki…
Yemede yanında yat derler ya işte öyle birşey olmuş.Birde derlerki;Yatılı giderim.Daha ne söyleyeyim.Ellerine kollarına sağlık.Sevgi ve saygılarrrrr.
YeMeK vAkTi dedi ki…
ay canım nasıl hamsi istedi nasıl anlatamam..ellerine sağlık

Popüler Yayınlar