TAHİN SOSLU KABAK TATLISI
Kabak tatlısını eşim çok seviyor,ben de en azından yılda 1-2 kez yapmaya çalışıyorum.Bu kez Antalya usulü tahinli denedik.Çok hoşumuza gitti...
1-1,5 kg kabak
2 su bardağı şeker
1-2 karanfil
Tahin ve ceviz
Kabaklar dilimlenir. Tencereye dizilip üzerine şeker serpilir. En az 2-3 saat bu şekilde bekletilip kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir.Kabaklar piştikten sonra, fırın tepsisine alınır, tencerede kalan su üzerine gezdirilip orta ısılı fırında 10 dk fırınlanır. Kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır, üzerilerine tahin gezdirip ceviz serpilir.
Yorumlar
Conheci seu cantinho... maravilhoso!...
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
Você é muito talentosa...parabéns!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Mutlu pazarlar:)
sevgiler