BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK


1 paket mantar (400 gr)
1/2 kg kemiksiz tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,
sarmısak tozu (veya 1-2 diş rendelenmiş sarımsak)

Beşamel sos :
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
sıvı yağ,tuz,muskat rendesi
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Mantarlar yıkanıp ince ince dilimlenir, tavuklar kuşbaşı doğranır.Bir tavaya zeytinyağı konur,tavuklar hafifçe kızarana kadar kavrulur.Mantarlar eklenir,suyunu salıp çekinceye kadar tavuklarla birlikte pişirilir. En son tuz,karabiber ve sarmısak tozu eklenir.Bu arada beşamel sos hazırlanır. 2 yemek kaşığı sıvı yağa un ilave edilir, unun rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayan sosa tuz ve varsa bir miktar muskat rendesi ilave edilir.1/2 su bardağı kaşar rendesi sosa eklenir.Mantarlı tavuk karışımı da sosa ilave edilip iyice harmanlanır. Borcama alınır,üzerine 1 su bardağı kaşar rendesi serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorumlar

Pınar'cığım harika görünüyor.ellerine sağlık.
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
beşemel sosa muskat koymak çok iyi fikir ellerinize sağlık selamlar
Pembe Tatlar dedi ki…
Hımm en sevdiğim lezzetlerden ....

Ellerine sağlık canım...
emelce yemek dedi ki…
besamel sos her seye ayri bir lezzet katiyor ellerinize saglik
made in funda dedi ki…
eline sağlık canım..harika olmuş.
pelince dedi ki…
Nefis,her dilim benim için hazırlanmış gibi:))
ellerine sağlık..

Popüler Yayınlar