ÇİĞ BÖREK
Çiğ böreği çok severim,bana eski günleri hatırlatır,anneannemin yaptığı çiğ böreklerin lezzeti hala damağımda. Sevgili Yetur'un tarifini denedim.Tahmin ettiğimden daha kolay oldu ve ev halkı tarfından çok beğenildi.Tarifi aynen aktarıyorum ::
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
tuz,aldığı kadar un
İçi :
150-200 gr dana kıyması
1 büyük kuru soğan,
1-2 sivribiber,
2 domates,
tuz,karabiber
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. (ben ancak 15 dakika kadar dinlendirebildim) Bu arada iç hazırlanır.Soğan,domates ve biber rondodan geçirilir,kıymayla karıştırılır,tuzu ve karabiberi eklenir. Hamur 15 bezeye ayrılır.Her beze unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılır. Kıymalı içten konup kapatılır,kenarlarına elle bastırılıp ruletle kesilir. Kızdırılmış zeytinyağında kızartılır.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım. Eminim ki seninki de çok lezzetli olmuştur.
Mutlu pazarlar:)
Çok güzel görünüyor eline sağlık sevgilerimle hoşça kal.
nurdanorguler
sitenizi yeni keşvetmiş biri olarak, keşvettiğime çok ama çok pişman oldum!!! Çünkü hamileyim ve canım herşeyden çekti yaaaaaaaaaa :))))
ellerinize sağlık gerçekten herşey çok hoş görünüyor :D Özellikle çiğ börek delisi olarak bakalım eşimin işten gelmesini bekleyeceğim umarım bildiğim tek çip börekçi açıktır!!
Hoşçakalın:)