ÇİKOLATALI RULO TATLI
Çok lezzetli ve hafif bir tatlı...
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Tepsi için bolca hindistancevizi
Fırın tepsisine ya da büyük bir borcama bolca hindistancevizi serpilir. Süt, un, şeker ve kakao muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınınca tereyağı ve vanilya eklenip mikserle 5 dakika çırpılır. Önceden hazırlanan hindistancevizli tepsiye muhallebi kalın olmayacak şekilde,yavaş yavaş dökülür.Muhallebinin üzeri kaşıkla düzeltilir. Soğuyunca buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Krem şanti sütle çırpılır, muhallebinin üzerine yayılır ve tekrar buzdolabında dinlendirilir. (1 gece beklemeli) Ertesi gün istenen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır. Çatlayan yerlere hindistancevizi serpilir.
Yorumlar
sevgiler,
Evren
Mutlu pazarlar:))