ZEYTİNYAĞLI KABAK
4-5 orta boy kabak
1 havuç
2 domates
2 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Tuz,karabiber,pul biber
zeytinyağı
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine:
Kuru nane ya da kıyılmış dereotu
Kabaklar yıkanır,üstleri kazınır,halka halka doğranır,havuçlar da temizlenip halka halka doğranır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Havuçlar eklenip 2-3 dakika sotelenir.Kabaklar ve küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Kesme şeker,tuz ve baharatlar eklenir.En son suyu konup kısık ateşte kabaklar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca ince kıyılmış dereotu veya naneyle servis yapılır.
Yorumlar