İKİ RENKLİ MUHALLEBİ
1lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
1 küçük paket bitter çikolata (40gr)
Un-nişasta ve şeker bir kapta karıştırılır,üzerine süt eklenip muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınınca soğuması beklenmeden muhallebinin yarısı başka bir kaba alınır.Yarısına küçük parçalara ayrılmış çikolata ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir.Diğer yarısına da vanilya ve 1 tatlı kaşığı tereyağı yağ eklenip her iki muhallebi de 10-15 dk kadar mikserle çırpılır. Kaplara paylaştırılır.Soğuması için dolapta bekletilir. Arzuya göre çikolata ve muz dilimleriyle süslenir.
Yorumlar