İRMİKLİ HAVUÇ TATLISI
Tarifini Arkadaşım Nilgün'den aldığım leziz,hafif bir tatlı...
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker (1 bardak irmik,1 bardak havuç için)
1/2 kg havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı ceviz
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt
üzerine istenen meyveler (kivi,çilek,şeftali vb.)
Erimiş tereyağında irmik kavrulur,Süt ve 1 su bardağı şeker eklenip boza kıvamına gelene kadar pişirilir.Orta boy bir borcam hafifçe ıslatılır,irmik helvası boşaltılır,üzeri kaşıkla düzeltilir.Rendelenmiş havuçlar ve kalan 1 bardak şeker havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.Havuç soğuyunca iri kıyılmış cevizler eklenir.Havuçlu cevizli karışım irmiğin üzerine yayılır.Krem şanti sütle çırpılıp havucun üzerine yayılır.Buzdolabında dinlendirilir.Servis yapılırken üzeri mevsim meyeleriyle süslenir.
Yorumlar
Saygılar.
Afiyetler olsun..