TAVUK ÇORBASI
Herkesin bir tavuk çorbası tarifi vardır.Şöyle sıcacık,limonlu bir tavuk çorbası...
1 fincan un
1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2,5 bardak tavuk suyu
2,5 bardak su
1 kase haşlanmış,tiftilmiş tavuk eti
tuz,karabiber
istenirse 1 avuç tel şehriye
limon suyu
Sıvı yağda un rengi dönene kadar kavrulur.Salça eklenip 1-2 dakika çevrilir.Sıcak tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir.Un ve salça iyice ezilir.Su ve tiftilmiş tavuk etleri eklenir.Tuz ve karabiber ilave edilir. Kaynatılır.Arzuya göre 1 avuç tel şehriye eklenip 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
Yorumlar