TAVUKLU PİLAV


Tavuk suyuna çorbanın ardından tavuklu pilav ne güzel gider :)

2 su bardağı pirinç
3,5-4 su bardağı kaynamış su (yarısı tavuk suyu da olabilir)
sıvı yağ- tereyağ
tuz
Haşlanmış,tiftilmiş tavuk eti
arzuya göre 1 avuç haşlanmış nohut

Pirinç ayıklanıp yıkanır.Tencerde sıvı yağ-tereyağı karışımı kızdırılıp pirinçler şeffaf hal alana kadar 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Üzerine su-tavuk suyu ekenir.Tuzu ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir. (eğer haşlanmış nohut eklenecekse eklenir) Haşlanmış,tiftilmiş tavuk etiyle servis yapılır.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Ellerinize sağlık vazgeçilmez tatlarım arasındadır.Afiyet olsun...
Unknown dedi ki…
ellerine saglık.

Popüler Yayınlar