ÇİLEKLİ CHEESECAKE
Cheesecake sevenler için harika bir lezzet....tarif ,Ayse's World'den.
Tabanı:
50 gr tereyağı (yumuşak)
1,5 paket Eti Burçak ya da yulaflı
Krema:
2 paket labne
1 paket Pınar beyaz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
4 yumurta
3/4 su bardağı un (kıvamına göre 1 su bardağı da olabilir)
1 su bardağı süt
2 limonun suyu
Üzeri :
200 gr çilek
Öncelikle bisküvi robottan geçirilerek un haline getirilir. Yumuşamış tereyağı eklenerek yoğrulur.Kelepçeli kalıba (26 cm) bastırılarak 1 cm kalınlıkta olacak şekilde yayılır. Sertleşmesi için yarım saat buzdolabında bekletilir.Kreması için labne peyniri,Pınar beyaz ve yoğurt mikserle 5 dakika çırpılır.Üzerine yavaş yavaş şeker ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Elenmiş un ve oda sıcaklığındaki yumurtalar teker teker ilave edilir.
En son limon suyu ve 1 su bardağı süt de karışıma eklenir.
Kelepçeli kaptaki tabanın üzerine dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirilir.Daha sonra ısı 160 dereceye indirilip 10 dakika daha pişirilir.(Fırından çıktığı zaman ortasının hafif sallanıyor olması normaldir. Bekledikçe kendini toplarlayacaktır.) Fırından çıkarılan cheesecake soğuyana kadar dışarıda tutulur, daha sonra 1 gün bekletmek üzere dolaba kaldırılır. Ertesi gün üzerini çilekle süslenip servis yapılır .
Yorumlar
ellerine sağlık
Afiyet olsun..
Sevgiler...