KALAMAR DOLMA
Sevgili arkadaşım Deniz'in kayınvalidesi Türkan Hanım'dan enfes bir tarif...Kendisine çok teşekkür ediyor,elleriniz dert görmesin diyorum...
1 kg ayıklanmış kalamar (irilerinden)
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz
1 limon
Pirinç yıkanıp bir kaba alınır. Kalamarların bacakları küçük küçük doğranır ve pirincin içine eklenir. 1,5 su bardağı su,karabiber,kimyon ve tuz ilave edilir.1 çay bardağı zeytinyağı da eklendikten sonra sulu bir iç elde edilir.Huni biçimindeki kalamarların içi bir parmak boşluk kalacak şekilde hazırlanan harç ile doldurulur.Ağızları kürdan yardımıyla kapatılır. Kalamarlar tencereye dizilir ve üzerlerini kaplayacak kadar sıcak su konulur. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Pişmesine yakın bir limon suyu eklenir.
Yorumlar