KIYMADAN İSKENDER DÖNER
Dışarıdaki dönerleri aratmayacak bir lezzet.Sevgili Yeşim'in süper tariflerinden biri daha...Kendisine tarif için teşekkür ediyor ve aynen aktarıyorum :
3 yemek kaşığı ince irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kekik
1 büyük kuru soğan1/2 çay kaşığı karbonat
tuz,karabiber
1 çay kaşığı domates salçası
Kıyma ve diğer malzemeler robotta çok iyi yoğurulur.Buzdolabında 1/2 saat dinlendirilir.Kare kapaklı bir plastik kabın içine bir poşet serilir.İçine et doldurulur.Poşetin kenarları etin üzerine kapatılır.Plastik kabın kapağı kapatılır ve dondurucuya koyulur Döner kullanılacağı zaman dilimlemeden 5 dk. önce oda ısısında bekletilir
Bir fırın kabına küçük küçük doğranmış pideler dizilir.Üzerine dilimlenmiş yaprak dönerler dizilir.Izgaralı fırında 5 dakika kadar pişirilir.Üzerine rendelenmiş domates ve tereyağından oluşan sos dökülerek yoğurtla servis yapılır.
Yorumlar
bende devamli yaparim iskenderi ama ben ayni sizin yaptiginiz on yonem gibi ,buzluktan eti cikrip az durdurup ince ince dograyip kavuruyodum
ve sizin tarif cok daha orjinal olmus
keinlikle bir tahaki sefere denicem
Sevgiler..