MEYVELİ PASTA
1 adet pasta taban
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması +1,5 su bardağı süt1 paket tart jöle + 2 yemek kaşığı toz şeker + 2,5 çay bardağı su
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt
Üzerine ve arasına muz, kivi,vişne,şeftali
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
Pasta kreması ve 1,5 su bardağı soğuk süt 4-5 dakika çırpılır. Pasta tabanın katları soğuk sütle ıslatılır. Birinci pasta katının üzerine hazırlanan krema sürülür, dilimlenmiş muzlar dizilir. Diğer pasta katı üzerine kapatılır. Krem şanti soğuk sütle çırpılır. İstenen meyvelerle ve krem şanti ile pastanın üzeri süslenir.1 paket tart jöle ve toz şeker karıştırılıp üzerine su eklenir. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar ocakta tutulur ve karıştırılarak 1 dakikaya yakın bir zaman soğutulur. Pastanın ortasından başlayarak meyvelerin üzerine gezdirilir. Pasta buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Yorumlar