PEMBE PASTA ( Çilekli Pasta)
İki hafta önce kızımın doğumgününü kutladık. Onun istekleri doğrultusunda ortaya bu pembe pasta çıktı.Süslemeleri de birlikte yaptık.Canım kızıma bir kez de burdan "iyi ki doğdun,iyi ki varsın" demek istyorum :)
Pandispanya:
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır ya da buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arasına:
Dr.Oetker ahududulu-çilekli pasta kreması + 1,5 su bardağı süt
Çilek
Damla çikolata
Üstüne :
Dr.Oetker orman meyveli krem şanti + 1 su bardağı süt
Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır.Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Şekerin yarısını eklenir ve şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Şeker eriyince sıvı yağ eklenir ve çok az çırpılır. Un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu karıştırılıp elenir.Yumurta akları ve sarıları birleştirilerek çok az daha çırpılır. (tercihen çırpma teliyle) Katı yağla yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dk. batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. ( İlk yarım saat fırının kapağının açılmaması önemli) Pandispanya soğuduktan sonra bıçakla ya da kesme teliyle 2 ya da 3 kata kesilir.1 çay bardağı sütle katlar hafifçe ıslatılır.Aralara 1,5 su bardağı sütle çırpılan ahududulu - çilekli pasta kreması ve arzu edilen meyveler konur. (ben çilek ve damla çikolata kullandım) Pastanın üstü 1 su bardağı sütle çırpılan orman meyveli krem şantiyle kaplanıp arzuya göre süslenir.
Yorumlar