DİLAN


Dilan'ın tarifine Yeşil Kivi'de rastladım.Hem adı hem de görünümü çok hoşuma gitti.Hemen denedim,yaz günlerine gerçekten çok yakışan bir lezzet oldu.Tarifi aynen aktarıyorum :


2 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 demet roka
1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı acı biber sosu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Bulgur ayıklanır, derin bir kaba alınır ve üzerine sıcak su dökülür, karıştırılır. Kabın üstü örtülerek bulgur suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat bekletilir.Dereotu ve roka ince ince doğranır.Tüm malzeme karıştırılır ve buzdolabında soğutulup servis edilir.

Yorumlar

kalpkurabiye dedi ki…
Dilan Çok hoş olmuş Pınarcığım ellerine sağlık..
bulgurlu olan herşey güzel değil midir zatenn:))
Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık bereketli if
tarlar öpüyorum...
Miskokulu Lezzetler dedi ki…
Önce resimden pilav gibi pişirildiğini düşündüm ama tarifi okuyunca farklı bir lezzetmiş mutlaka denemek isterim sunum çok hoş ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Birsel ve İrem dedi ki…
Nefis bir lezzeti olmalı, sunum harika, ellerinize sağlık. Denemeyi çok isterim. Hayırlı iftarlar.
Cafe Pepela dedi ki…
Harika görünüyor!
Ellerine sağlık gülüm..
yeşim dedi ki…
eline sağlık canım nefis görünüyor.hayırlı akşamlar.sevgiler..
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
görüntü muhteşem ellerinize sağlık selamlar
özlem dedi ki…
canım ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar
Unknown dedi ki…
adı neden dilan acaba.ellerine saglık.
mintinin dünyası dedi ki…
pınarcığım tariflerin yayında tatlım.ellerine sağlık.ikisi de leziz.ellerine sağlık diyorum.herzaman beklerim canım.sevgiler...dilanı mutlaka yapıcam...sevgiler...

Popüler Yayınlar