KUZU KÜLBASTI


6 adet kuzu külbastı
2-3 domates
2-3 diş sarımsak
3 yeşil biber
zeytinyağı
kekik,karabiber,tuz
1 çay bardağı sıcak su

Etler zeytinyağında yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar arkalı önlü kızartılır.İnce ince doğranmış sarımsaklar ve iri doğranmış yeşil biberler ilave edilir,birkaç dakika çevrilerek kavrulur.Küp küp doğranmış domatesler eklenir. 1 çay bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak etler yumuşayana  kadar pişirilir. (etin pişme durumuna göre su eklenebilir) Ocaktan alınmasına yakın kekik,karabiber ve tuzu eklenir.Patates püresi ya da pilavla servis yapılır.

Yorumlar

özlem dedi ki…
ellerine sağlık. afiyet olsun
anneanneninemekleri dedi ki…
Tam da lezzet pınarı olmuş hatta çağlayan:)Elinize sağlık.
Unknown dedi ki…
Canımmm ellerine sağlık harika görü
nüyor öpüyorum.
Fatma dedi ki…
nefiss iftarda misafirlerime ikram edebilecegimiz nefiss bir et yemegi olmus ellrinize saglik sevgilerle
Unknown dedi ki…
Off of bu ne güzelliktir böyle,usta şeflere taş çıkartır bu tarif..Muhteşem olmuş,ellerin dert görmesin.Afiyet şifa olsun :) sevgiler

Popüler Yayınlar