SAMSA TATLISI
İftar sofralarına yakışacak kolay ve lezzetli bir tatlı...Oktay Usta'dan.
8 milföy hamuru
2 su bardağı fındık-ceviz karışımı
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de yan yana dizip birleştirin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yardımı ile açın.
İç harcı için badem tozu, toz şeker ve yumurta akını karıştırma kabına alarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcın 3’te birini milföyün bir ucuna yayarak bir tur rulo yapın. Bu ruloyu milföyden ayırıp verev olarak 2 parmak aralıkla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın. Aynı şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Bu arada şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı çıkana kadar soğutun. Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini ekleyin.
Yorumlar
Sevgiler.
Kesinlikle hemen yapacağım..
Sevgiler
AFİYETLE.. SEVGİLER.
ellerine sağlık canımm ttalın deyim yerinde ise can alıcı görünüyor..
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..
Sevgiler:)
Sevgiler...