FIRINDA PATATES PÜRESİ & DANA ANTRİKOT
Patates püresini fırında yapmayı hiç denediniz mi ? Eğer denemediyseniz mutlaka deneyin derim :)..
5-6 patates
1 çay bardağı süt
6-7 çay kaşığı tereyağı
tuz,karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Haşlanan patatesler sıcakken ezilir.Süt,tereyağı,tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır.Borcama ya da fırın tepsisine yayılır.Üzerine kaşar rendesi serpilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
6 adet dana antrikot
zeytinyağı
kekik,karabiber,tuz
1,5 çay bardağı su
Zeytinyağı yayvan, kapaklı bir tencereye alınır, hafifçe kızdırılır.Etler,tencereye yerleştirilip harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Arkalı önlü hafifçe kızartılır.1,5 çay bardağı su ilave edilir,kısık ateşte tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Ocağın kapatılmasına yakın kekik,karabiber ve tuz eklenir.
Yorumlar
Bir dilim mutlulukla..
sevgiler..
ama bugün başarırım inşallah:))
yemeklerin nefis görünüyor tatlım ellerine emeklerine sağlık:)