PEYNİRLİ KETE
Pakmaya'nın tarifler kitabından denediğim bir tarif. İlk yapıldığı gün hatta ılık ılık tüketilmeli,tek kelimeyle nefisss....Ama ertesi güne aynı lezzeti bulmak zor. (Aslında bu bütün mayalı tarifler için geçerli değil mi?)
4-5 su bardağı un
1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr)
1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
İçi:
250 gr peynir (ben kaşar,beyaz peynir karışımı kullandım)
1 yumurta + 1 yumurta akı
maydanoz
Üst:
1 yumurta sarısı
susam-çörekotu
Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.1/2 saat bekletilip mayalandırılır. 10-12 bezeye ayrılır.Her beze 3 mm. kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılır.Ortasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Tepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Yorumlar
ellerine sağlık ttalım peynirli keteler nefiss:))
haklısınn ilk gün tüketilmeli:))
ayy bizim evde ilk sat bitiyor zatenn:))
güzel olmuş öpüyorum.
Saygılar.
Muhabbet ve selametle