YUVALACA
Yuvalaca yöresel bir yemek. Seferihisar'da ve sanırım Ege Bölgesi'nin değişik yerlerinde de yapılıyor. Kadınbudu köftenin kızartılıp sonra da haşlanmış hali diyebiliriz.
Köfte:
1/2 kg yağlı kuzu kıyması1/2 kg yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Tuz,karabiber
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
Haşlamak için et suyu
Köfte malzemeleri karıştırılarak harmanlanır ve avuç içinde yuvarlanarak, köftelere şekil verilir,Bir kapta 2 yumurta ve 2 kaşık un çırpılır,ayrı bir kaba 2 kaşık un konulur.Köfteler önce yumurtalı unlu karışıma bulanır, sonra una bulanır ve kızgın yağa atılarak kızartılır.Kızartılan köfteler daha sonra , kaynayan et suyuna atılarak pirinçler pişip görünür oluncaya kadar haşlanır.Servis tabağına alınan köfteler kırmızı pul biber serpilerek servis yapılır.
Yorumlar
ne sağlık öpüyorum.
nefis oluş
sevgiler..
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
çok beğendim ben bu tarifini:)